Hipnoza proti kajenju

V sodobnem času milijoni ljudi po svetu razumejo nevarnost in škodljivost kajenja. Večina kadilcev bi si želela prenehati kaditi, toda samostojno je to zelo težko narediti. Marsikateri način zdravljenja odvisnosti od kajenja se je izkazal za manj učinkovit ali sploh neučinkovit. Klinična praksa je pokazala, da je hipnoterapija najučinkovitejši način prenehanja kajenja in za to obstajajo razlogi.

Začetni povod kajenja pri mladem človeku je po navadi povezan z zavestno napačno potrebo mladostnika po uveljavitvi svoje odraslosti, po samo osvojitvi ob posnemanju starejših prijateljev in znancev. Seveda je to resnično napačno početje, toda mladostnik tega ne razume. Na začetku procesa kajenja, res da, ima večji vpliv delovanje nikotina, toda z leti začne bolj prevladati zastrupitev nad vplivom nikotina. Samo kajenje po več letih vedno preraste v popolni iracionalni (nepojmljiv) ritual kajenja, ki se ukorenini v podzavesti in deluje povsem avtomatsko, nenadzorovano. Zato ga je tako težko obvladati, kljub kadilčevi želji.

Da bi izkoreninili nastali ritual, je treba priti na globok nivo podzavesti in tam ta ritual blokirati ter ga povsem uničiti. Toda priti dovolj globoko v podzavest omogoča le hipnoza, ravno zato je resnično učinkovita pri odvajanju od kajenja. V bistvu hipnoterapija osvobaja človeka znotraj, iz globin podzavesti. Želja po kajenju enostavno usahne. Sama hipnoterapija je prijazen način zdravljenja, ki omogoča človeku pridobiti racionalen kritičen odnos do cigaret, ki ga je prej vedno motil iracionalni nepremagljivi ritual kajenja. Zato je hipnoterapija tako priporočljiva in zagotavlja dobre rezultate pri odvajanju od kajenja.